Nedelja je

Včeraj sem se pošteno potepala. Zjutraj navsezgodaj trgovina, tržnica…. Kaj je fino kupovat v miru, ko še vsi spijo, pa nikjer nobene gužve.  Hitro na en konec Slovenije, domov na kosilo, pa proti drugemu koncu naše domovine, tokrat proti Gorenjski. Končno sem si prvič ogledala tekmo ameriškega nogometa, ki ga trenira sine. Do pred malo manj kot letom dni je treniral košarko,  skorajda 9 let, tako sem pravila tekme imela v malem prstu, tu mi pa ni bilo popolnoma nič jasno. Res pa je, da se tudi zanimala nisem zanje, do včeraj. Na tekmi je poleg mene stal gospod, srednjih let, ki je tako glasno navijal, da sem ga začela spraševat po pravili, on pa mi je na vse pretege razlagal, pa vmes kričal, mahal, bentil, ….

Danes pa  mi je sonce že navsezgodaj posijalo v sobo in me s svojimi žarki zbudilo. Tako sem lahko v miru, ko so doma še vsi drenjohali (razen moža, ta imam delovno nedeljo) lahko kaj lepega naredila, v miru. Najprej podstavek za verižice, ki sem ga videla že pri hali in McCrafty. “To že ne more biti težko, vsaj po slikah sodeč,” sem si rekla. Najprej sem iz enega starega fascikla zrezala obliko,  vzela malo belega filca, silikonska pištola, nekaj pene, pridne roke :-) … in izdelek je tu. Včerajšnja peka fimo mase, neki ostanki, tako na hitro nekaj skup vrženo. Jasno sem uspešno v kroglice, ki so mi bile strašno všeč, pozabila naredit luknjice :-( ,  sem mela teto Rozo na obisku.  Sestavljeno zgleda nekako tako

Dopoldne je vse prehitro minilo. Med kuhanjem kosila, ki ga je danes pripravila hči, sem skupaj zalepila še voščilnice. Motivi pobarvani že kak teden, čakali so samo še na finiš.


Po kosilu smo šli z otroci na naš vaški hrib. Malo gor, malo dol po gozdu. Prav paše, ravno toliko je vzpona,  da se srce spravi na obrate, sploh moje :-) Doma pa me je čakal še en projekt. To moram končat danes ali pa sploh ne dam z rok. Špela, evo tvoji “pildki” za na mize, zdaj se pa lahko omožiš :-) Ampak upoštevaj, da je to amatersko delo, profi bi precej  bolje opravil oz. napisal.

Na hitro, pa res na hitro sem zašila še tole, ker me je zanimalo kako bi to izpadlo izdelano doma. Tako se v tem tednu lotim izdelave zajčkastih oblačilc za jajčka ;-) samo moram prej do kakšnega pametnega blaga prit, tole so le neki stari ostanki ostankov.

In zdaj čakam moža, da pride s šihta in greva še na najih sprehod, tokrat po ravnem.

Aha še tole vam pokaže. Vidite tisti kompas tam spodaj? Sem ga uspela z razcepko in podlago tako fino skupaj sestavit, da se vrti ;-)

 • Share/Bookmark

4 odgovorov zaenkrat »

 1. 1

  halihali pravi,

  6.04.2009 @ 08:27

  Uuauu ti si bila pa produktivna! Lepo!

 2. 2

  Andreja pravi,

  6.04.2009 @ 10:01

  Tole pa zihr delaš nalašč, da mi čeljust po tipkovnci tolče!!!!!! Pa kolk ur ma tvoj dan???????????
  Sploh ne morem verjet, da je stojalo za verižce domače izdelave…kdaj maš delavnco??? Pa tistale rjav-plava verižca gor…njami!!!
  Tiščim pesti, da si imena printala, ne na roke pisala (sej zardevam zraven, pa kaj čem)…ta rumena voščilnca…kaj maš to za eno podlago??? Kompas je pa velik bolj luštno videt tkole, ne sam slišat o njem :-)
  Kapo dol, spet…čeprav že veš, a ne…

 3. 3

  McCrafty pravi,

  6.04.2009 @ 22:04

  Po pravici nisem nič presenečena, ker sem navajena vsake toliko časa kakšen bum od tebe…polno lepih stvari, a trenutno me najbolj navdihujeo napisna imena…ker mene čaka še dolga pot do tja :) Kje so pa hortenzije :(

 4. 4

  Goran pravi,

  15.12.2011 @ 00:29

  Super lajk!

Komentarji RSS · TrackBack URL

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !