Velikonočne voščilnice

Meni še vedno najljubša tehnika izdelovanja voščilnic  je v tehniki pickpoint. Vzorček je treba najprej prepikat, potem se pa te luknjice med seboj povežejo z nitjo. Efekt je krasen, izdelki čudoviti. Voščilnice vedno izdelamo doma sami in letošnje so že na poti k naslovnikom.

Med kopanjem po starih škatlah in iskanjem dekoracij za veliko noč, da okrasim okna, sem našla  še tile dve voščilnice, zvlečeni iz naftalina :-) To sem delala se mi zdi pa da že kakih 6 do 7 let nazaj. Filigranska voščilnica. Motiv izrezan s skalpelom na obojestransko folijo. Spodnji del folije potem nalepljen na osnovo voščilnice, na zgodnji del pa se posujejo bleščice, ki se jih narahno podrgne na folijo s prsti, da se dobro sprimejo. Višek se odstrani oz. shrani (če barve niso zmešane med seboj) s suhim čopičem.

Velika noč je v primerjavi z božičem, ki je določen po sončnem koledarju, določena po luninem koledarju in vselej nastopi na prvo nedeljo po prvi pomladni luni. Velikonočni krog sega od pepelnične srede do velike noči, od velike noči do binkošti pa govorimo  o velikonočnem času. Nekdaj se je praznovanje velike noči raztegnilo še naprej v beli teden. Z belo nedeljo pa se tudi konča velikonočno praznovanje.

 • Share/Bookmark

10 odgovorov zaenkrat »

 1. 1

  babica Zlatkababica Zlatka pravi,

  7.04.2009 @ 22:31

  O, tele pickpoint voščilnice so pa res čudovite. Jaz pa zdaj že nekaj časa pošiljam kar elektronske voščilnice. Je ceneje!

 2. 2

  simona pravi,

  7.04.2009 @ 22:31

  resnično so te ene najlepših! Prekrasne! super!

 3. 3

  Katka pravi,

  7.04.2009 @ 22:45

  carsko! 1. voščilnica mi je še posebej všeč…

 4. 4

  fany pravi,

  8.04.2009 @ 07:57

  Bravo, izvirno in lepo.

 5. 5

  McCrafty pravi,

  8.04.2009 @ 07:59

  zgornjih sem se pa tudi jaz napikala :) , spodnjih pa še nisem poskušala delat, so mi pa zelo lepe.

 6. 6

  drmagnumdrmagnum pravi,

  8.04.2009 @ 08:43

  Zanimiva ideja. V moji družini smo za razne priložnosti najraje ustvarili voščilnice sami. Takšne imajo še posebno vrednost.

 7. 7

  simona pravi,

  8.04.2009 @ 11:15

  Dragi prijatelji “klepetalci”! Ali ni nekaj prekrasnega pisanje voščilnic! Res prav čarobno! Res je , da pridejo obdobja, ko so otroci zelo majhni in komaj kako uro spiš in tudi z voščilnicami hitiš ali jih sploh kako leto preskočiš. Res je, da so tudi kasneje mnogokrat napisane zadnji hip ali celo po praznikih in v naglici, a že pisanje naslovov te spet ovije v stara prijateljstva, poveže z družinskim deblom in tudi če si se v naglici jezil, da ne zamudiš pošte so ti vseeno prinesle blagoslov. To je kot z zakramenti! Najbolj sicer čutiš zakrament spoved takoj. Tudi ga edinega lahko še ponavljaš in prejemaš milosti na novo. Ampak tudi krst, pa čeprav smo bili dojenčki in birma, čeprav smo bili pubertetniki in se smejali že pri vsakem premiku, sta ves čas tu, je Sveti Duh v nas, notri stanuje, pometa, pospravlja in dela za nas. In vsake toliko ga zagledamo, kakor danes sovo na sosedovi smreki, ki se že dva tedna oglaša in si je očitno izbrala domek v naši bližini, samo je do danes nisem izsledila. Ona pa lepo sedi na veji in je tu. Sredi mesta. Iz srca vam svem želim lepih voščilnic, napisanih, prejetih, kupljenih ali celo dragocenih narejenih;lepega pisanja, lepih misli. In vam kličem, kot bi pismo zaključil Plečnik: IZ SRCA BOGU PRIPOROČENI!

 8. 8

  pet-in-g-sekspet-in-g-seks pravi,

  10.04.2009 @ 20:13

  lepe, res.

 9. 9

  Danči pravi,

  28.02.2011 @ 13:17

  Lepe voščilnice :) . Imate mogoče vzorce v tehniki pickpoint na voljo?

 10. 10

  Goran pravi,

  15.12.2011 @ 00:29

  Prav tako super in tako osnovne, za poslat vsem.

Komentarji RSS · TrackBack URL

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !