Orientacijsko tekmovanje mladih gasilcev

V nedeljo se je v okviru gasilske zveze Ljubljana odvijalo orientacijsko tekmovanje mladih gasilcev. Zadnja leta sem pri pripravi in na vajah le-teh sodelovala le pasivno, tako od daleč. Moja edina naloga je bila le, da so bili na dan tekmovanja pravilno izpolnjeni prijavni listi. Letos pa so na isti dan v domači farni cerkvi drugošolci imeli sv.obhajilo, tako da je pomoč večine staršev, ki so sicer aktivni gasilci odpadla. Aktivirati je bilo potrebno “starce”.

Dodelili so mi ekipo mlajših pionirjev, ki so jo sestavljali Matic, Erik in Miha ( starost od 7-11 let)

Da so ti otroci polni energije, naspidirani 100/h, če jim obljubiš nagrado izredno motivirani, ni treba posebej povdarjati. Dobro, progo sem poznala, toda štel je čas. Nekaj časa ravnina, potem pa klanec. Meni se je zdelo da ga nikoli ne bo konec, pa vem da ga ni veliko. Srce sem imela tako na obratih kot že dolgo ne, dušo sem verjetno pustila v dolini, pljuča kot da nebi bila moja  ….. :-) Tolažila sem se da bo kmalu prva kontrolna točka, da si bom lahko odpočila v času ko bodo otroci reševali test iz prve pomoči, japajade. Ravno sem dobro zajela sapo je že mali zavpil :”Ajde mami, gremo naprej!” ajoooojjjjjjj. Spet klanec, bemti klance navzgor! Sopihala sem kot stara lokomotiva. Potem pa recimo  dolga ravnina, če se temu v gozdu sploh lahko reče (kak meter dol, pa par cm gor :-)   ampak jaz sem bila tako utrujena, da sem jim tekmovalni list dala v roke in zavpila, da naj tečejo dalje, da naj rešijo teste iz preventive, do takrat bom pa že pri njih. Jok! So me čakali. “Kje imate mentorja?” “Zadi.” :-( pa sem jim tako od daleč pomahala in na drugi kontrolni točki sedla na klop, kot da nikoli več v življenju ne bom sedela. Se mi je zdelo da sta tisti 2 minuti ali pa samo ena, minili kot da jih ni bilo, ma kr’neki no. Pa spet naprej. Spet klanec, ampak kontra, dol (jaoooooooooooooo moja kolena).  Strmina za znort, pa kao laufat je treba, saj veste čas šteje ;) Vmes nam je celo uspelo prehitet eno ekipo. Ta del mi je še nekako šel, itak dol gre samo :-) Pa tretja kontrolna točka.

 

Vozle so fantje naredili zelo hitro. Štala je bila potem ko je sodnik rekel: “Mentor a je tole u redu?”  “Kwa če je u redu?????” Ajojjjjjjjjjjjjj pa kje je mene najdu za preverjat. Jaz benga vozla ne znam, razen tistega na čevljih. “Pa sej so zafeclani”, sem mu tako na hitro nekaj zamomljala, potegnila za vsako vrv, pa rekla da je vse O.K. matr bi bla dobra igralka  :-)   In zdaj samo še cilj. “Gremo po bližnjici?” “Lahko,” sem jim rekla. Ma meni se je zdela “dalšnca” Še malo, še malo in cilj. Kakšna sreča. Otroci so tam morali opraviti še eno nalogo, prenos vode. Jaz sem sedla na travo, v glavo zaripla kot kuhan rak, oni pa kot da bi bili na spidu, ajme od kje jim energija???

Odličen rezultat zadnje naloge. Zaslužena malica in čakanje na skupne rezultate. Ja priznam da sem bila prijetno presenečena, da smo osvojili 4.mesto. Danes ko gledam rezultate, pa vidim, da so imeli tako pri reševanju testov iz prve pomoči kot preventive kup napak. Če bi še to odpravili kot se šika, bi bili pa še boljši. Ma VAŽNO JE SODELOVATI, NE ZMAGATI! Ko bi vi videli te očke, ko so povedali rezultate, da so zasedli 4.mesto in da se plasirajo v nadaljne regijsko tekmovanje. Kakšno veselje. Kar naj gredo, vendar brez mene. Ni šans. Osu gre samo 1x na led ;)

Danes je torek in še vedno se počutim kot povožen burek, mam musklfibr na kubik :-(

 • Share/Bookmark

5 odgovorov zaenkrat »

 1. 1

  Vesna pravi,

  19.05.2009 @ 18:36

  ja čestitam, mi žal nismo bili tako uspešni, ha, ha, ha, da ne boš mislila mam tud jest musklfiber

 2. 2

  Mateo pravi,

  19.05.2009 @ 20:31

  Ja itak čestitke, ne spodobi se da jih sedaj pustiš na cedilu, ko se se pa tako trudili, še tebe so moral vmes spodujati.
  Seveda pa imaš še nekaj časa da malo potreniraš, če pa že najdeš kakšno zamenjavo, pa moraš obvzno zraven vsaj za moralo ekipe.)))))))))
  Bi se pa spodobila da bi začela z njimi že trenirati ostale veščine.

  lp

 3. 3

  McCrafty pravi,

  20.05.2009 @ 07:22

  Čestitke ! Si me pa spomnila na tekmovanje, ki smo ga imeli mi na koncu OŠ, sem šla tudi jaz takrat na regijsko tekmovanje :) …danes pa…hmmmm :)

 4. 4

  hali pravi,

  20.05.2009 @ 07:26

  Bravo tekmovalci! In bravo Flo!

 5. 5

  MOJCA pravi,

  21.05.2009 @ 23:32

  Čestitke za 4. mesto in nadaljno uvrstitev.

  … dober opis mučenja na tekmovanju ….

Komentarji RSS · TrackBack URL

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !