Lenobna nedelja

Ulalal vidim, da že zelo doglo časa nisem nič napisala. Po včerajšnje dežju in izredno zaspanem dnevu, ko smo se šli doma vsi po vrsti lenoritis, se danes lenarjenje nadaljuje.

V zadnjem času za ustvarjanje niti ni bilo veliko časa, kakšna stvar zelo na hitro, ko mi je že voda tekla v grlo, ali pa kopija česa, kar vidim, pa mi je strašno všeč in itak da moram takoj poskusit ;-) No pa pojdimo po vrsti, pa bom v tole objavo zajela vse tisto kar se je dogodilo v teh dveh tednih pa ni bilo objavljeno.

Da  smo z vaškimi otroci skorajda vsak dan imeli gasilske vaje, raje ne omenjam. Na koncu sem komaj čakala, da bo tekmovanje za njimi. Evo naše pionirke in pionirčki slikani na ljubljanski tržnici tik pred tekmovanjem, mladince pa sem ujela še v vasi.

Pri nas na vasi se  med gasilskimi vajami dogajajo tudi takale reči, ko otroci namesto cevi in ročnikov, pestujejo živali. Na tej sliki ima goska 4 dni.


Z Mihcem sva bila na luninem festivalu. Tam sem celo poiskusila polstanje volne. Oba sva naredila žogico, moja je bila sicer manjša, ker sem vmes že obupala, mali  se je pa kar držal in dodajal volno, packal po milnici. Itak da sva jo morala že v Tivoliju umit v vodnjaku. Od vojakov je šel  v bojnih barvah. Vmes je opravil vozniški izpit pri avtomibilčkih na nožni pogon, ki je bil postavljen na micipici poligonu. Pri muci Maci se je napil mleka, na Mobitelovi stojnici najedel sladoleda in potem v Fruktalovi delavnici še napil soka :-) Hrana pa je bila iz domačega ruzaka.

Vmes je imela hči rojstni dan. Ne nismo še praznovali. Nikakor ne moremo najti prostega dne, da bi se vsi dobili na kupu, tisto malo v družinskem krogu je že bilo, kaj več za1x pa ne. Je bila pa zelo vesela darila. Podarili smo ji bon za začetni tečaj jahanja, zato  zanjo voščilnica z bonom. Joj kakšne oči je imela. Sredinska je zanjo, stranski dve pa za dve Špeli, z eno izmed njiju hodi Melanija na jahanje.

Da uživa ni treba posebej povdarjati. Tam sem srečala kar nekaj otrok s posebnimi potrebami., ki hodijo na terapije s konji. Okoli mene je non-stop skakalo dekletce s slušnim aparatom v ušesu, škrbasta letom primerno, ne bom napisala kako debela je imela stekla na očalih. Ampak mi2 sva govorili in govorili in ko sem odhajala domov me je vprašala če jutri spet pridem, da bo ona tam. Kasneje sem od učiteljice jahanja izvedela, da pred pol leta niti hoditi ni mogla, danes pa skače okoli, hvala bogu.  Ko sem jaz tam čvekala, se je Miha zaposlil po svoje. Vozil je slamo vamo-tamo.

Ob večerih sem sem in tja tudi nekaj nafimala. Da se je zadeva spekla in sestavila je pa trajalo do maloprej, ko sem zavihala rokave. Žal mi je le da se nisem prijavila za swap obeskov, če bi me nekdo brcil v rit, bi bilo pa tudi to. Pa drugič. No upam da bo ta drugič. Kroge na drugem pladnju sem videla pri Natki pa sem jih  mogla sprobat in so mi fenomenale
In potem sem danes dopoldne sestavljala in sestavljala, itak da nisem končala vsega
Po kosilu sem spekla še mafine, borovničeve zame ;-) čokoladne za otroke. Maloprej sedla za računalnik in zdaj čakam da bo konec dneva. Bemti peglat  bi mogla, ma se mi ne da.
Aja še tole. V naši hiši, v pritličju kjer živi brat z družino imajo novega člana , psičko pasme dalmatinček. Iskat so jo šli na Dunaj, kamor so jo lastniki pripeljali iz Poljske. Malo čudno se jim je zdelo da se psička ne odziva na zvok, po nekaj hitrih testih in potem še po četrtkovem zdravniškem pregledu v Zagrebu so potrdili, da je psička popolnoma gluha.  Je pa izredno prijazna, igriva,……. Če jo le spodnji spustijo, zvizne k nam v zgornje nadstropje, direkt v kuhinjo, če tam ni nikogar pa na balkon. Glede na situacijo s psičko so se odločili, da je nebodo obdržali. Zanjo so tudi že dali oglas in dobili kar nekaj klicev. No ja mogoče jo bom pa malček pogrešala tudi jaz, čeprav nisem ravno ljubitelj živali. Zagotovo pa jo bo pogrešala naša Melanija, ki z njo preživi zelo veliko časa.

 • Share/Bookmark

5 odgovorov zaenkrat »

 1. 1

  McCrafty pravi,

  21.06.2009 @ 20:54

  Ni videti, da bi ravno lenoritis pasla :) …pa le glej, da te ne bo treba naslednjič brcnit v rit, ker te bom prijela za besedo :o ).

 2. 2

  hali pravi,

  22.06.2009 @ 08:07

  Flo, noro si uklopila turbo :-) krasen prispevek, nakit je vauuu, darilo za M. super in kužek je simpatičen!

 3. 3

  nena pravi,

  22.06.2009 @ 10:47

  Flo kaj si ti nehala v službo hodital kaj? :)
  Natko si krasno cpoy/paste sploh una prva v rjavem je No.1!!!

 4. 4

  floflo pravi,

  22.06.2009 @ 11:40

  nena a veš da sem res doma in delam. Belim :-) v barvah

 5. 5

  nena pravi,

  23.06.2009 @ 14:34

  a potem si dopust izkoristila “prijetno s koristnim” :)

Komentarji RSS · TrackBack URL

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !