Bliža se šola

Samo še dobri trije tedni in spet 10 mesecev norišnice. Tako sva se včeraj s predragim odpravila v nakup delovnih zvezkov. Samo naj mi še kdo reče, da je naše šolstvo brezplačno!!!!!!!!!! Kupila sva le delovne zvezke za tamala2 (9 in 4 razred OŠ), za tavelikega (2.r gimnazije) sploh nisva gledala, me je vse minilo ko mi je v DZS-ju izdala računa, pa sploh nisva vsega dobila.

Kje so še vsi zvezki, svinčniki, ravnila, ki jih je vedno premalo in se polomijo kar sama od sebe. Upam da vsem vsaj nalivna peresa delujejo oz. pišejo, to da so za vsako pero bombice drugačne raje nebi, krneki. Mali ima že od prvega razreda peresnico in prav jasno nama je bilo da jo bo letos pa treba zamenjat, ta je oslužila svoje, je total “zmahedrana” in kar frči. Iskala sva tudi to, v DZS-ju, v MK-ju, v Officesuperstore, v Šparu, …  Cene so pa tako različne, da te za nekatere na rit vrže, pa ni nič posebnega v njih. Če kupiš prazno, jo je treba napolnit, pa si skorajda na istem. Pa sva v Šparu (sej to ni reklama ane?????) naletela na eno, sicer sva najprej videla model samo za deklice, ni da bi fantu dala roza puščico, polna 3-delna za 6,99, mož je kar brskal, no jaz sem mu pomagala, itak so pa ostali tud brskali, pravzaprav se tam kar premetava :-) jaooooo. Pa sva našla še eno za fante, itak brez cene, brez kode, ….. Pri teh zadevah se moj ne da kar tako odpravit, gunđa toliko časa da ne doseže svojega. In sva jo dobila za 6,99 nametala v košaro še nekaj zvezkov. Ostalo bomo kupili skupaj z otroci.

Pismu me pa že zdej glava začne bolet ko samo pomislim koliko bodo delovni zvezki za gimnazijca, kupiti moramo pa še učbenike, ker imajo v učbeniškem skladu le 25 kompletov in jasno presegamo cenzus zanje. To bo zrihtal mož, ko si bo vzel prosto dopoldne in se sprehajal in cinkal cene na sejmu v BTC-ju v začetku septembra. Drugače lahko samo še bankrotiramo.

NAJ MI SAMO NEKDO REČE, DA JE NAŠE ŠOLSTVO BREZPLAČNO! Kje je še vse za oblečt, obut, nahranit ,……………. 

 ja OTROCI SO NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

 • Share/Bookmark

4 odgovorov zaenkrat »

 1. 1

  hali pravi,

  12.08.2009 @ 10:42

  Jap seveda so , naše največje bogastvo :-)
  Da te potolažim: delovni zvezki za 3, zvezki in nekaj ( ne vse) spremljajočih zadev ( ravnila, tempere…) in torba za četrtošolko ( polovico denarja zanjo je dala sama) 400€,pa kakšnih 50€še bo verjetno.

 2. 2

  Marika Gabez pravi,

  12.08.2009 @ 15:37

  Saj vem, da ni neka tolažba, a vsaj še jaz plavam v tej reki. Sicer me ta reka bolj nosi in vse upanje na takšno ali drugačno plavanje sem že zdavnaj opustila.
  Že tretje leto imamo pri hiši dve študentki, srednješolca in dva osnovno šolca. Potem pa kar računaj.

 3. 3

  nena pravi,

  12.08.2009 @ 15:51

  jaz sem lahko srečna ker je naša končala srednjo šolo, faks bomo pa letos verjetno obiskovali “dopisno”.
  Srednjo šolo smo nekako zvozili s kopiranjem pomembnih snovi ampak je bilo vseeno drago smo kar nekaj denarja zmetale za izložbe in ostale aranžerske projekte.
  tako da punce ni kaj…tako kot ste že same ugotovile:OTROCI SO NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO!!!!

 4. 4

  Sonja pravi,

  12.08.2009 @ 17:26

  Jah.. zakladki.. Učbenike dobimo vsi v šoli, delovni zvezki 90 evrov, torba na kolesih 80, pa verjetno se moram še na kakih slabih 100 pripravit :( In to za eno petošolko.
  Pa saj me ne bi tako zelo jezilo, če ne bi prinesla na pol uporabljene delovne zvezke in kup računov za fotokopiranje iz šole… grrr…

Komentarji RSS · TrackBack URL

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !