Kvačkanje perlic

Ja sem gledala od daleč in se tega na veliko otepala, ker si s kvačko tudi slučajni nisva na TI. Potem pa je prišla Klavdija z učnimi urami in potrpljenejm z menoj in kvačko in še z marsikom drugim, pa sem očitno nekaj tudi od tega odnesla. Ampak največja fora je pa ta, da še vedno ne vem kako se naredi prva zanka, se mučim in mučim in mučim nekaj “fclam” in ko vidim da drži skupaj se niti ne trudim ugotavljat kako mi je uspelo :-) za crknt. In še vedno ostajam pri preprostih osnovah, kaj težjega  bom delala ko bom velika ;-) In prva, ki sem se je lotila je bila v beli barvi, vam povem, da je izpadla zeloooooooo krasna. Edina napaka ki sem jo storila je ta, da sem izbrala res čisto majcene perlice in potem kvačkala in kvačkala in kvačkala, matr nikad kraja.

in ker mi je bela tako lepo uspela, sem se lotila še meni ljube rdeče barve z belo nianso vmes (na sliki sicer barve vlečejo v vijola pa ni res). Ponosna sama nase. Pa hvala bogu da imam doma tri otroke, katerim naročim, da mi nasnujejo metre in metre perlic, ker to se mi pa res ne da delat, škoda cajta :-) lenoba lena

Zagotovo bo v prihodnjih dneh sledila še izdelava kakega kompleta nakita.

 • Share/Bookmark

5 odgovorov zaenkrat »

 1. 1

  McCrafty pravi,

  28.10.2010 @ 05:50

  Priznam, da sem točno tole od tebe pričakovala :) …super!

  p.s. prva zanka se na moj način super naredi, tista, ki jo je pokaza K se sicer lažje naredi, a zdaj vem, da je moj način boljši, ker pride dvojna :) …ti pokažem ob priliki na kavi, saj veš, d aimam zmeraj perlice v torbi :)

 2. 2

  Špela pravi,

  28.10.2010 @ 09:37

  Pridna :) Sem pa jaz tud taka kot ti, nimam pojma kako naredim prvo zanko – mal čaranja in je. Kvačkam pa zdej zelo rada tele ogrlice.

 3. 3

  nena pravi,

  28.10.2010 @ 17:31

  ha ha ha in to objavi tista ki nima pojma o kvačkanju. se je men zdelo da te ne bo za ustavit :) jaz sem ostala tam kjer sem na “tečaju” začela….na nanizanih perlah :)
  briga te kako narediš prvo zanko….važno da drži.

 4. 4

  Renata pravi,

  28.10.2010 @ 20:41

  Pa dobr no … mislm … a si kej bolana, a kaj :-) Sej razumem, da maš 3 mulce, pa da so počitnice in ziher morjo cela dan perlice nizat (reveži bogi), ampak da ti pol še cel večer kvačkaš in kvačkaš … draga moja, poklon do tal … krasne so!!!

  p.s. Sicer pa je taka hiperaktivnost itak značilna zate, tko da se ne čudim več …

 5. 5

  Lora'sRobas pravi,

  4.08.2011 @ 18:21

  zelo lepo ti je uspelo, meni je to še zmeraj uganka!

Komentarji RSS · TrackBack URL

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !