Torta za Evo

“Kaj pa če bi jaz za Evo (nečakinja) naredila torto za rojstni dan?” sem rekla včeraj možu, potem ko nas je Eva povabila na praznovanje. Cel dan sem nekaj mencala bi ali nebi, zvečer pa je padla odločitev da bom spekla Nutellino torto. Peka sama mi ni predstavljala nikakršnih težav, še manj nadev. Obleko za torto sem lepo razvaljala, ampak ko je bilo treba pa oblikovati Hello Kitty sem pa pogrnila na celi črti. Za kiparja definitivno nisem. “Ej mami pa kakšno glavo si ji nardila?? Rožico si pozabila! Kikla mora biti bolj dolga! Ušesa so lahko malo manjša!” En kup enih pripomb najstnikov, rok  za pomoč pa od nikoder. No pa sem jim dokazala da ne odneham zlepa. Ni ravno 1A, je pa moje delo v celoti od začetka do konca.

barvanje tičine mase, rezanje z modelčki, oblikovanje, za konec pa še stepena sladka smetana kot obroba in flomaster z jedilnima barvami za oči in torta je bila končana.

Kakšen pogled je Eva spustila ob pogledu nanjo, te očke. In takrat se zaveš JA PRAV JE DA SEM JO NAREDILA.

Da je bila zelooooooooooooooo okusna, mi pa tudi ni potrebno posebej povdarjati, ker je ni ostalo ama baš nič, pa ni bila ravno majhna.

 • Share/Bookmark

8 odgovorov zaenkrat »

 1. 1

  Suzi pravi,

  10.02.2011 @ 22:22

  Ooo, lepa je, kljub vsem kiparskim težavam!
  Si tičino maso sama delala ali kupila? S katerimi barvami si jo barvala?

 2. 2

  Helena pravi,

  11.02.2011 @ 05:57

  Čestitke za takšno torto. Da je bila slastna, ne dvomim. Na pogled je čudovita!

 3. 3

  Vladuska pravi,

  11.02.2011 @ 07:37

  Lepa je, pa čeprav Kitty ni idealna, je pa zato ostali del torte prekrasen in verjamem, da JE BIL tudi dober :) ))

 4. 4

  Kitty pravi,

  11.02.2011 @ 08:48

  Kakšni kritiki so najstniki, kaj? Jaz je ne bi čisto nič kritizirala, samo hvalila bi jo (ko je že jesti ne smem ;)

 5. 5

  hali pravi,

  11.02.2011 @ 10:28

  Iiiii kako je lepa, Kitty je fenomenalna.Kapo dol!

 6. 6

  mojca pravi,

  11.02.2011 @ 17:33

  ooo, njams! lepa, dobra itak… škoda je je blo pojest :)

 7. 7

  nena pravi,

  11.02.2011 @ 19:35

  Flo jaz vdno trdim da si ti carica. Še štrikat te naučimo pa si na konju :)
  Torta je pa 1A s črtico. Da pa zna mularija kritizirat pa iatk vemo. No ampak je prav, ker edino tako si nardila pravo Hello Kitty ;) Edino Kitty ima rumen nos….to je bil komentar moje ne več najstnice ko sem naredila pred časom “papirnato” Kitty :) :)

 8. 8

  floflo pravi,

  12.02.2011 @ 11:49

  Suzi
  tičino maso sem kar kupila že pred ulala časom v Ljubljani v podhodu pod Ajdovščino, imajo neko italijansko varianto, ki ni tako sladka, je zelo prožna, krasna za valjat in res čisto, čisto bela, pa mende je pol cenejša kot v Pekarni Vrhnika na Brnčičevi (tega sama nisem preverjala, sem pa slišala od drugih). Barvala sem pa z SCHWARTAU barvami v tubi, flomaster sem pa tudi kupila tam kjer tičinino maso, je fila za risanje v njemu iz jedilnih barv, pa z njim se po masi krasno piše. Rožice sem izrezala z modečkom, črke s skalpelom, v jedro rožice pa se pritisnila gumb da je viden relief. Uno rožico, ki jo imam pa Kitty na oblekci sem pa izštancala ;-) ja tudi to gre s tičino maso :-) razvaljat čisto na tanko, dati za par minut v zmrzovalnik hop pod štanco in vuala….. ;-) pa ne okol govort

  nena
  težka bo tale s štrikanjem, ne vem kazaj se meni samo bo pogledu na pletilke začno roke potiti :-( to mi ne bo nikoli jasno

Komentarji RSS · TrackBack URL

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !